čtvrtek 1. března 2012

nejlepší řeč, kterou jsem kdy slyšela

dlouho jsem si nenašla čas se na tohle video podívat, protože má něco přes hodinu, ale je to asi nejlepší řeč, kterou jsem kdy slyšela. zamilovala jsem se do tohohle člověka, stal se z něho můj vzor. gary yourofsky - aktivista za práva zvířat.

7 komentářů:

Unknown řekl(a)...

To video jsem nedávno viděla a je to fakt úžasný. Ideální pro ty rýpavé masožravce, protože tam je odpověď na všechny otázky:)

potvůrka řekl(a)...

Já si myslela, že se ti bude líbit. Myslím, že i mně přineslo některé nové poznatky a zase mě to posunulo veganství trochu blíž. Já se doma vegansky stravuju, ale venku to občas nezvládám :-(

Sezka řekl(a)...

bddsjbnfjsdnfbkdls, debilne youtube v Nemecku:-/ Mi to nepusti

Unknown řekl(a)...

Tak venku se dá říct, že chceš salát bez sýra, ale říct, že chceš bezvaječné těstoviny je už trochu moc. Ale tak já jsem taky začínala tím, že jsem ubírala živočišné produkty a jednoho dne jsem si dala míchaná vajíčka s tím, že jsou moje poslední. Poslední sice nebyly, dnes si občas dám domácí vajíčka před mamkou, abych ji trochu uklidnila, že nezemřu strašnou smrtí:)
Jinak se mi včera taky povedlo, že jsem si koupila oříškovou tyčinku bez toho, že bych se koukla na složení, protože v nich obvykle jsou oříšky, med (toho jsem se zatím nevzdala no), ale žádné mléko. No a když jsem jí rozbalila, tak jsem zjistila, že má zespoda mléčkou čokoládu. Prostě blbá chyba, ale stane se. Beru to tak, že příště si dám větší pozor.

potvůrka řekl(a)...

Sezka: Zkus tedy zadat Gary Yourofsky a ono by ti to mělo hodit odkaz na Best speech you will ever hear... pak už si můžeš zvolit titulky, v jakém chceš jazyce... třeba tě to tak pustí...

Pixie: Domácí vajíčka občas jím, ale jak říkáš bezvaječné těstoviny už je problém. Saláty jím ráda a často, ale ne jen o sálátu chci být živá.Tyhle nehody s tyčinkou jak píšeš jsou nemilé, ale to by nebylo pro mě to nejhorší, příště si jí prostě nekoupím a už budu chytřejší. Ale třeba když jsem musela na pracovní oběd nebo večeři, už byl problém občas vegetariánské jídlo, natož vegan. Budu muset najít způsob pro mě přijatelný, abych mohla fungovat ve většinové společnosti, ale tak abych se nemusela stydět sama za sebe.

Unknown řekl(a)...

Tak ten problém s pracovní večeří naštěstí řešit nemusím a všude jinde už prostě můžu říct, že jíst nebudu. Tohle nevím, jak bych řešila.
Ale tak jednou za čas, když si dáš vegetariánské jídlo, tak si prostě dáš vegetariánské jídlo i jako vegan. Já bych v tom takový problém neviděla. Občas sice na různých veganských fórech vídám názory, že kdo tohle dělá, tak by neměl tvrdit, že je vegan a podobně, ale já beru veganství jako možnost ubližovat zvířatům pokud možno co nejméně.
A přiznejme si to, nějaké vaječné těstoviny nebo kus sýra jednou za týden/měsíc jsou skutečně jen drobnost ve srovnání s tím, jak jí většina ostatních lidí.
Většinou stejně blbé řečí mívají spíš masožravci, fakt miluju kecy typu: "Ale to ty přeci nesmíš." Jako by mi to někdy někdo zakázal.
Navíc ten způsob doma vegansky, ve společnosti vegetariánsky s co největší eliminací živočišných produktů je asi poměrně běžný. Dokonce to má prý vlastní označení - flexigan.

potvůrka řekl(a)...

Pixie, to jsem nevěděla, že to má pojmenování. Ale chtěla bych být konsekventní. Vím, že dělám víc než většina lidí, ale dokud to nebude dostatek pro mě, nebuu se sebou spokojená. A tedy ani vyrovnaná. Ale věřím, že to jednou zvládnu :-)

A děkuju za hezký komentář :-) Dodáváš mi sílu...

Okomentovat