sobota 18. srpna 2012

free pussy riot



tohle je dnešní rusko. rusko, které se nikdy nemění. rusko, které zůstává. bez jakékoliv svobody. jedno jestli  car, stalin, lenin nebo putin. všichni jsou stejní. za svobodu slova na 2 roky do vězení. pussy riot i am on you're side. PUTIN... BURN IN HELL!!!!

10 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Potvůrko, mám tě ráda, na jednu stranu s tebou souhlasím, ale přesto, jsi si jistá, že všichni lidé si svobodu zaslouží? Že by měla být svoboda slova pro všechny? Že jsou si lidé rovni? Já si to nemyslím. Bohužel. A mluvím teď obecně, ne o Rusku.

potvůrka řekl(a)...

Ano, myslím, že všichni si zaslouží svobodu. A zrovna s Pussy Riot souhlasím na víc než 100%. Můžeme se dohadovat o tom, jestli podobná akce je zrovna OK v kostele (nejsem věřící, ale určité věci ctím), ale někdy je důležité šokovat. 2 roky za tohle je nepřiměřené. A je snad někde řečeno, jak se má člověk modlit? (nejsem věřící a nevím to, tak by mě to zaímalo).

A když už jsme u toho, pokud si už někdo svobodu nezaslouží, je to spíš ten ruský zkorumpovaný systém v čele s Putinem....

potvůrka řekl(a)...

jinak tady i s anglickými titulky: https://www.youtube.com/watch?v=ALS92big4TY

Kris Tozkousne řekl(a)...

Jde tu o to, že to nasralo spoustu občanů Ruska, prý je podporuje jen malá část lidí asi 6% (říká televize, takže to bude o něco víc ale ne o moc). Kdyby nedostaly žádný trest, mnoho Rusů, hlavně těch starších by mělo pocit, že se děje něco nekalého. Věřím, že téhle situace stejně Putin využije, aby si udobřil své odpůrce a nějak se na Pussy Riot ještě sveze. Prý Ruskou vládu může i rozčilovat, jak velkou moc teď jejich církev má, což se teď projevilo.. ale tohle vyslovil je jeden ruský novinář

Víc mě vyděsila taková malá zmínka české novinářky o tom, jestli holky nepůjdou do pracovního tábora a kam, protože já žila v přesvědčení, že pracovní tábory takhle blízko mě už prostě nejsou... bylo to poprvé, co jsem slyšela někoho o tom nahlas mluvit. Ale je fakt, že si lidé šeptají i o amerických pracovních táborech.

A modlitby jsou předepsány.. jen tak přemýšlím Co by udělal Ježíš... vzhledem k tomu že byl schopen jít do chrámu a postavil se mužům, kteří dávali lidem kdovíjaké ideje, aby z toho měli profit (svět se nemění)

Mohli jim dát jen podmínku, za to, že prostě podle nich se tyhle věci na "svatých" místech nedělají. Ale jak říkám, pochybuju, že už je to u konce a neměnné

Anonymní řekl(a)...

To je asi první věc, ve které se s tebou neshodnu. Všichni si nezaslouží svobodu. Nebo přesněji rovné podmínky, ale to je fuk, to je věc názoru. Nebo není to fuk, ale nemá smysl si tu vzájemně vyvracet proč.
Spíš... obávám se, že tuhle kauzu vnímáš z pohledu zahraničí. Jak říká Kristýna.
Já bych byla opatrná.

Cizinec řekl(a)...

Rusko je totalita s hromadou problémů. Tak jsou všichni rádi, že se pozornost obrací k nějakým holkám v kuklách.

K. řekl(a)...

Podle mě není v pořádku podobnou akci dělat v kostele. Na druhou stranu je to možná podobně zoufalý protest jako ty polonahé Ukrajinky.
Svoboda v Rusku rozhodně není.
Myslím, že je tenhle případ trochu nafouknutý, trochu jako ve Vrtěti psem - zakrytí úplně jiných problémǔ.
To, že s nimi možná většina Rusů nesouhladí, mě nepřekvapuje. Informace dostávají velmi přefiltrované a nejsou zvyklí kriticky myslet. To není předsudek, ale realita na základě vlastní zkušenosti. Podobně jako v Česku, ale mnohem silnější.
A svobodu si zaslouží každý. Co by kvalifikovalo člověka k tomu, aby si svobodu nezasloužil (kromě těžkých zločinů)?

Plazmový hořák řekl(a)...

Mně vadí ten kostel. A to nejsem věřící. Jinak nevím. V Rusku to není růžové, jasně. Ale jsou strašné rozdíly, když o určitých problémech víš zvenčí ty jako cizinec a úplně jinak ti to podají Rusové. Chodila jsem s Chorvatem a válku v bývalé Jugoslávii též vnímal jinak, než jak to přinášela média. Z ciziny vše vypadá poněkud černobíleji. Vzpomeň si na klecová lůžka u nás, potíže s Romy...
Viděla jsem opravdové blázny. Duševně nemocné lidi. A bylo to něco hrozného. Netroufla bych si soudit, že lůžka jsou tak špatná, protože oni si mnohem víc ublíží na volno v momentu záchvatu.
S Romy jsem bydlela v paneláku, hrála si s jejich dětma, ale i mě v Brně málem okradli, zažila jsem je v pracovním procesu, byla u nich na návštěvě. Jsou jiní. Hodně jiní. A my jsme jim neublížili, my je spíš zpovykali.

Nemám jednoznačný názor ani na tuhle Ruskou záležitost.

potvůrka řekl(a)...

Ten kostel mi vadí taky, přestože nejsem věřící. Určitě všichni máte pravdu, že to vidím jako cizinec, pohledem z venku. Možná bych to brala jako Ruska jinak. Jenže já v Rusku nežiju a upřímně ani žít nechci. Vidím to tak, jak jsem vychovaná. Ve společnosti v jaké jsem vychovaná. A tohle je mi krutě proti mysli... Kopřivo, ty příklady jsou pravdivé... přesto s jejich uvězněním nedokážu souhlasit!

Sezka řekl(a)...

uplne ti nerozumiem. Ved to co robili je trestné aj v iných státoch, napr. v Nemecku by zaloba prisla omnoho skor. Hm, rozmyslam, ci by sme takto tlieskali, ak by niekto vykrikoval antiseminstke kecy v synagoge a my by sme sa bili do prs, ze je sloboda prejavu. a pokial viem, Putin ten zákon sám neschválil

Okomentovat