sobota 3. listopadu 2012

kosmetika - díl II.

slíbila jsem v prvním díle věnovaném netestované kosmetice, že se k tématu vrátím a ukážu vám, jakou používám dekorativní kosmetiku. a ukážu vám různé alternativy, další možnosti od firem, ze kterými nemám třeba přímo zkušenost, ale hodlám je v blízké budoucnosti vyzkoušet. upozorňuji, že ne vše je vegan, což většině z vás bude asi jedno. na rovinu říkám, že mám většinu dekorativní kosmetiky od alverde, neboť je levná, dobře dostupná a můžu si ji vyzkoušet. 

podklad:

nemám ráda přímo make-up, ale jelikož mám hodně světlou pleť, ráda jí dodám barvu. dlouhou dobu jsem hledala tónovací krém, který by mi vyhovoval i jako krém. a pak jsem našla něco úžasného, něco dokonalého. podkladový krém (colour supplement) od lush. tahle báze se zamíchá do oblíbeného krému. tím si můžu nastavit intenzitu. v zimě krycí více, v létě méně. jako korektor používám od alverde vlastně make-up camouflage, ale mě skvěle osvědčil jako korektor. momentálně mám pudr od alverde, ale zkusím příště určitě lush.

oči:


z prava do leva a ze shora dolů: oční stíny lush, oční stíny lilylolo, oční stíny the body shop, oční stíny alverde, super volume mascara the body shop, tekuté linky od alverde


považuju oči za to nejhezčí čím mě příroda obdařila a tak si s jejich líčení dám vždy práci. já momentálně mám několikery od alverde. ale určitě bych chtěla zkusit ty z lushe a nebo si objednat lilylolo. linky mám též od alverde a dobře drží. ale s řasenkou je to problém. mám ráda řasenky, které dodají objem a hlavně se nemažou. což byl problém všech přírodních řasenek, které jsem zkoušela. v tomhle nedoporučuji řasenky od alverde, ty se mi vůbec neosvědčily. ale nakonec jsem našla řasenku od the body shop a s tou jsem naprosto spokojená.

pusa: 

z prava do leva: lesk na rty alverde, balzám na rty manufaktura, balzám na rty the body shop, balzám na rty hurraw

většinou používám pouze balzámy na rty, ale na těch jsem závislá. těm už jsem se věnovala v díle I. mezitím se ale změnily moje preference, protože v mém tehdy oblíbeném saloosu je palmový olej a tomu se vyhýbám, ten bojkotoju (důvody si můžete přečíst v tomhle příspěvku). takže nyní používám balzám od manufaktury, hurraw nebo the body shop. hurraw je vegan, ostatní ne, používá se včelí vosk. občas ale přece jen ráda použiji trochu barvy a to mám lesk od alverde, který nevysušuje a docela dobře drží.

ještě většinou používám tvářenku, tu mám od alverde a to je takový průnik tím, co používám na (každo)denní líčení. zatím hledám nějaké laky na nehty, ale s těmi zatím nevím, prý essence netestuje, ale je to neověřené. tedy firma to tvrdí, ale nemají žádnou certifikaci. pro ty, kteří by se sem dostali náhodou, zde je seznam značek, které netestují.


jo a ještě abych nezapomněla, i lubrikační gely mohou být netestované. tady od firmy yes.

16 komentářů:

Plazmový hořák řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Plazmový hořák řekl(a)...

Chystám se prubnout nějaký makeup od Alverde. Mile mne potěšily jejich stíny konzistencí a výběrem beztřpytkových variant - třpytky bytostně nesnáším. Třpytky v čemkoliv, pokud nemá žena vysloveně suchou pleť, vyrobí z každé mastný pekáč od sekané. Takže krom netestování ode mne velké významné plus pro Alverde.
Ten camouflage zkusím. Zrovna se poohlížím po něčem krycím.
Lubrikační gely, hele Potvůrko, to se hodí, jakobys viděla na dno mé černé duše :D

potvůrka řekl(a)...

Mně jejich stíny taky hodně vyhovují. A třpytky též nemám ráda. Nevadí mi, když jich je tam trochu, jen na rozjasnění, ale také se jim vyhýbám. Jinak ty lubrikační gely jsem tam dala hlavně pro tebe :-)

Plazmový hořák řekl(a)...

:D Cením si toho.

Plazmový hořák řekl(a)...

Potvůrko, jak smýšlíš o kosmetice Lavera? Znáš?

potvůrka řekl(a)...

Lavera je přírodní kosmetika, Německá, firma je kousek od Hannoveru, dokonce kamarád mého známého tak dělá. Má certifikát BDIH, testovat by neměla, ale co nemá HSC certifikát, není nikdy jisté. Já osobně Laveře věřím a čas od času si něco koupím. Jednu dobu jsem používala jejich šampony a dobré. Krémy mi ale moc nevyhovují. A často v nich je palmový olej.

Plazmový hořák řekl(a)...

Díky, občas jsem od nich něco kupovala i dřív a docela mne tedy jejich přístup těší. Potřebuju krémy střídat, takže dobré vědět možnosti.

justinaforfun@gmail.com řekl(a)...

Lavera robi najlepsie balzam ;)
justinaforfun.blogspot.sk

potvůrka řekl(a)...

Vidíš a mně zrovna blazám od Lavery moc nevyhovoval. Na mě je moc hutný a přesto mám pocit suchosti.

Unknown řekl(a)...

Vidíš, já zapomněla dát report na téma řasenka z lushe - trochu se maže, ale protože není voděodolná, tak se případné rozmazání dá opravit pouze rukou nebo kapesníkem trochu namočeným ve vodě. Ale stejně je to na prd a je to škoda no...
Laky na nehty mají tady - http://www.sparitual.eu/.
A pokud chceš zkoušet lily lolo, tak za sebe můžu jedině doporučit - stíny sice nemám, na mých očích jsou stíny totiž dokonalá ztráta času, jak mám zapadlé oči, není to vůbec vidět:), ale mám od nich make-up, pudr a korektor a neměnila bych.

potvůrka řekl(a)...

To je právě problém většiny těhle řasenek, že se mažou. Já taky používám neoděodolnou a sice je pravda, že to jde setřít, ale nechce se mi celý den myslet na to, jestli mám rozmazané oči. Takže ji ani nebudu zkoušet a zůstanu věrná té od body shopu. K Lily Lolo, dá se tou koipit pouze přes e-shop? Já totiž nerada kupuju speciálně make-up bez ozkoušení barvy. Jak jsi vybrala barvu? A za ty laky na nehty děkuju, skvělý tip, už si jdu vybírat :-)

Unknown řekl(a)...

Lily lolo můžeš koupit v Kotvě, v tom obchodě, co jsme kolem něj šly ve středu. Jinak u make-upu u té minerální kosmetiky je dobré to, že až tak moc nezáleží na odstínu, pokud se nesekneš fakt hodně, jako že si koupíš ten nejtmavší, když jsi bledá, tak se to celkem přizpůsobí.

potvůrka řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
potvůrka řekl(a)...

Ty mi děláš dneska radost :-)

Jedikats řekl(a)...

Od Alverde toho mam pomerne dost a jsem spokojena.. Tedka od nich mam i nocni krem a pletovou vodu a kam se hrabe bioderma se svoji micelarkou teda :) A chystam se zkusit mineralni makeup od Lily Lolo, az nasetrim, prej jsou skvely..

potvůrka řekl(a)...

Lily Lolo mě taky moc láká a to že se dá sehnat v Kotvě je ta nejlepší zpráva dne. Mně krémy od Alverde nevyhovují, ale mně všeobecně vyhovuje hodně málo krému.

Okomentovat